Reklama
 
Blog | Jan Pražák

Ambiciózní šmejdka

Tak on prý chodí za bývalou prostitutkou. To bych to chtěla vidět, jak je bývalá, určitě za ní leze spousta dalších chlapů, akorát, že Lubošek to nepozná. Co pamatuju, vždycky byl trouba a pochybuju, že se od té doby změnil.

Vlastně jsem na něj už dávno zapomněla, ale když jsem si o něm přečetla tohle povídání, tak nemůžu nezareagovat. Zaplať pánbůh, že jsem od něj tehdy odešla. Jsem ambiciózní člověk, ale u Luboška alias Lubáka – bubáka bych skončila akorát u podělaných dětských prdelek.

Malý haranty nemám ráda a mateřství s radostí přenechám slepicím. Já jsem se dala na jinou dráhu a nelituju toho, to budete koukat, jaká jsem úspěšná. Od Luboška jsem odešla k Jirkovi, vystudovanému psychologovi se spoustou užitečných kontaktů a s hromadou prachů od rodičů.

Můj vztah s Jirkou není o citech a o rodině, jak si to představoval ten chudáček Lubošek, my to máme postavené na skutečných životních hodnotách a úspěších, a že mi Jirka vyhovuje i v posteli, beru jen jako příjemný bonus navíc.

Založili jsme firmu, jejímž cílem je naučit naše klienty správně žít. Jirkovou základní investicí byly ty prachy od rodičů a teď do toho dává svůj psychologický um odhadnout povahu potenciálního klienta, dokázat zapůsobit na jeho slabá místa a zmanipulovat ho tak, abychom ho získali. Jakmile je takový člověk jednou náš, tak se do něj, obrazně řečeno, zakousneme jako dravé šelmy a už ho nepustíme. Klient si bláhově myslí, jak mu naše vedení prospívá a solí a solí, a náš majetek se utěšeně rozrůstá.

Ono je to vlastně strašně jednoduché, lidi jsou hrozně naivní. Dám vám příklad na naší typické klientce, stárnoucí ženě, která je bez partnera a dospělé děti ji využívají jako uklízečku, kuchařku a chůvu, které se nemusí platit. Ona po přechodu nezadržitelně tloustne, je nespokojená sama se sebou a neví, co s tím dělat. Nejdřív ji musíme trochu vystrašit, že jestli bude takhle žít dál, tak jí obezita zničí zdraví, nevděčné děti se na ni vykašlou a ona skončí jako nemohoucí osoba ve starobinci. Mimochodem, na tohle strašení je Jirka mistr.

Nu a pak nastoupím já jako ta „hodná“ milou klientku postavím na chytrou váhu, které ona houby rozumí. Hluboce se zamyslím, řeknu, že to sice bude hodně složité, ale že to spolu zvládneme a na začátku pro ni vypracuji stravovací program na první čtyři týdny léčby. Je to obyčejný jídelníček, ve kterém je hodně ovoce a zeleniny, skoro žádné cukry, minimum tuků a tak dál, prostě nic zvláštního. Jenomže když používám odborné výrazy z medicíny a nechám si to vyjet z počítače, tak tomu ta slepice prostě uvěří. Zaplatí, já ji zdůrazním, že musí jíst předně podle toho jídelníčku a dám jí termín další návštěvy za čtyři týdny.

Na takovou dietu by sice dokázalo přijít i malé dítě, ale ta ženská si myslí, že jsem ji podle všech těch údajů sestavila přesně pro ni. Pokud ji opravdu dodržuje, tak za ten měsíc v lepším případě skutečně trochu zhubne, v horším přibere míň, než by přibrala, kdyby jedla jako dřív. Takže nám začne důvěřovat, já jí vytisknu jídelníček na další čtyři týdny, pochopitelně trochu jiný a k tomu začnu s takzvanou čajovou kúrou. V zásadě jde o běžné čaje, které nasypu do plechovek, opatřených hodně exotickými etiketami. Ty vymýšlí Jirka, má na to talent a já se vždycky směju, když přijde s něčím novým.

Čaje jsou na všechno. Když si klientka stěžuje, třeba jak jí vadí to využívání jejími dětmi, nechám ji napřed dlouze vymluvit. Pak vezmu papír, načmárám na něj nějaké čáry a nazvu to vnitřním obrazem jejího problému. Podle toho, co mi o ni Jirka poradil, ji řeknu, buď že to otročení mladým má vzít jako svoje životní poslání nebo naopak, že se na ně má vykašlat a začít žít pro sebe. Na lékárenských vahách přesně odvážím z každé plechovky čaje určitou dávku, směs nasypu do prázdné plechovky, přidám odměrku na jednu porci a přesné pokyny, jak si má klientka čaj připravovat a jak často ho pít. Přitom jí nabídnu závaznou smlouvu na dalších dvanáct návštěv s tím, že když si je rovnou všechny zaplatí dopředu, dostane výraznou slevu.

Ono to celé funguje v podstatě jako placebo, klientka tomu věří a pěkně bumbá tu naši veledrahou směs prachobyčejných čajů. Pokud přitom pořád dodržuje naší „speciální dietu na míru“ a dokonce se zachová podle toho, co jsem jí poradila, tak jí to někdy kupodivu opravdu na čas trochu pomůže. A když nepomůže a ona si začne stěžovat, co jsme jí to dali za nesmysly, tak trochu přitvrdím a řeknu, že přesně nedodržela naše pokyny a může si za to sama. Klientka buď sklapne a vydrží u nás dál nebo se naštve a nevydrží, ale to už je jedno, protože zaplatila předem za celý rok nebo aspoň podepsala smlouvu. A to si pište, že naše smlouvy jsou neprůstřelné, dělá je pro nás protřelý právník, Jirkův známý, samozřejmě za odpovídající honorář.

Pochopitelně máme i jiné sorty klientů, pro které připravujeme další programy. Za všechny budu jmenovat alespoň příslušníky zlaté mládeže, mezi nimiž se v poslední době rozmohlo experimentování s vlastním pohlavím a nerozhodnost, čím vlastně jsou. Tyhle fracky „léčíme“ takzvanou duhovou metodou, jejímž základem je elixír, připravený ze směsi energetických nápojů, obohacený o dochucovadla, o kterých tvrdíme, že pocházejí z peruánských And. Duhová metoda dále obsahuje erotické masturbační pomůcky, které vymýšlím já, mám na to talent, plus dlouhé pohovory, v nichž se Jirka snaží takového pitomce nenápadně dostrkat k přesvědčení, že je pohlavně něčím úplně jiným, než k čemu sám inklinuje. Účelem toho všeho je, aby u nás ten hlupák vydržel co nejdýl, případně k nám přitáhl své prachaté známé.

Tak sami jistě uznáte, že kdybych byla zůstala s tím troubou Luboškem, takhle daleko bych to rozhodně nemohla dotáhnout. Ale víte, co mě napadá? Kdyby se ta jeho takzvaně bývalá prostitutka dostala do našich rukou, tak my už bychom z ní s Jirkou dokázali vytahat ty prachy, co do ní Lubošek strká. To by byl teda fór, nemyslíte?

***

Na závěr z úplně jiného soudku. Příběh zmiňovaného Luboše jsme opustili v zahradní restauraci, když si ten človíček po rozhovoru s dávným kamarádem uvědomil, že mu bývalá prostitutka Hanka není citově lhostejná. Po několika létech pravidelných návštěv za účelem placeném sexu jí zčistajasna telefonicky pozval na úplně normální rande a jasně naznačil přání, aby jejich vztah získal i další rozměr.

Ta schůzka se uskutečnila hned následující večer, Luboš strávil s Hankou pár velmi příjemných hodin v útulné vinárně a poté na procházce přírodou. Nakonec se vrátili k Hance domů a Luboš s ní zůstal až do rána, což nikdy předtím neudělal. Před odchodem váhal, jestli jí má zaplatit za sex jako obvykle, ale Hanka ho rychle vyvedla z omylu slovy: „Ale kdepak, ty můj rošťáku, na to zapomeň, teď už patříme k sobě…“

Luboš zdaleka není takový trouba, jak o něm jeho expartnerka tvrdí a já jsem si jistý, že v případě potřeby dokáže Hanku ochránit od všech špatností, které ta ambiciózní šmejdka provádí se tím svým pochybným Jirkou.

Související článek: Bývalá prostitutka

Reklama